Lär dig mer om vad korven innehåller på Korvfestivalen

Hallå alla korvälskare! Boka in helgen 12-13 mars. Då är det dags igen för Korvfestivalen. 

Korvfestivalen har blivit en stor succé och lockat tusentals korvsugna besökare och denna tredje omgång är platsen för festligheterna NackaStrandsMässan i Stockholm. Korvfestivalen arrangeras av Korvakademien i samarbete med Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och Sveriges Bryggerier. Svenskt kött kommer finnas på plats i LRF:s monter hela helgen.

Kom till Sveriges bönders monter och lär dig mer om korv och svenskt kött 

Besökarna kommer under festivalen att kunna träffa och prata med några av Sveriges bönder i LRF:s monter. Där kan man också lära mer om råvaran i korven och testa sina kunskaper om det svenska lantbruket

Vem blir Årets Korvprofil? Var finns Årets Korvkrog? Var med och rösta fram festivalens godaste korv och låt barnen göra egen korv i Barnens Korvskola. Det är bara några av alla andra aktiviteter som pågår under festivalen, förutom provsmakning av alla korvar.

Kombinerad korv- och ölfestival 

– Den här gången har vi valt att göra en kombinerad korv – och ölfestival eftersom dessa båda hör så tätt ihop, säger Christina Möller, korventusiast och preses för Korvakademien. Vi kallar det för en korvfestival med öl, där korven fortfarande har huvudrollen, men är i gott sällskap med god och spännande öl från mikrobryggerier. 

Christina räknar med att 50-60 korvutställare och ett tiotal öltillverkare ska ta plats i mässlokalerna i Nacka Strand i mars.

Program för Korvfestivalen

Läs mer om Korvfestivalen och hitta program, vägbeskrivning och mer info på Korvfestivalens webbplats.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email