Smaka korv, prata korv, lär om korv är temat för Korvfestivalen. Det betyder mera korv, fler experter, spännande tävlingar, provsmakningar, prisutdelningar och korvskolor. Öl och andra drycker samt tillbehör – allt från senap till grillar – finns också på festivalen.
– Intresset för korv är fortsatt stort, säger Christina Möller, preses i Korvakademien.
Idag är fokus alltmer på korvkvalitet. Nya metoder utvecklas för att ge oss alltbättre korv, och nya roliga koncept för att äta korv dyker upp. I samband med Korvfestivalen delar Korvakademien ut priser för att hedra just de personer och företag som ligger i framkant och varje dag gör ett hårt arbete för att få kärleken till korv att blomstra.
Innehållsrikt festivalprogram
Ett gediget scenprogrammet leds av Ulf Elfving och Jan Scherman. Här är några av alla intressanta programpunkter under de två dagar festivalen pågår:
- Korvhistoria med Richard Tellström och Anders Björklund
- Gör korv med Taylors & Jones
- VM-korven presenteras
- Se kända kockar tävla på scenen
- Köttbonde och charkuterist i samtal
- Vad betyder märkningen på paketet?
- Sveriges bästa korvmakare intervjuas
- Var med och rösta fram Festivalens godaste korv och tillbehör och vinn korv.
Datum & öppettider
Lördag 10 mars kl. 10 – 18
Söndag 11 mars kl. 10 – 16
Plats
Nacka Strandsmässan, Stockholm