Mera korv – Korvfestivalen växer!

Den 10-11 mars är det Korvfestival igen. För fjärde gången arrangerar Korvakademien Sveriges största fest för alla korvälskare. 

Smaka korv, prata korv, lär om korv är temat för Korvfestivalen. Det betyder mera korv, fler experter, spännande tävlingar, provsmakningar, prisutdelningar och korvskolor. Öl och andra drycker samt tillbehör – allt från senap till grillar – finns också på festivalen.

– Intresset för korv är fortsatt stort, säger Christina Möller, preses i Korvakademien.

Idag är fokus alltmer på korvkvalitet. Nya metoder utvecklas för att ge oss alltbättre korv, och nya roliga koncept för att äta korv dyker upp. I samband med Korvfestivalen delar Korvakademien ut priser för att hedra just de personer och företag som ligger i framkant och varje dag gör ett hårt arbete för att få kärleken till korv att blomstra.

Innehållsrikt festivalprogram

Ett gediget scenprogrammet leds av Ulf Elfving och Jan Scherman. Här är några av alla intressanta programpunkter under de två dagar festivalen pågår:

  • Korvhistoria med Richard Tellström och Anders Björklund
  • Gör korv med Taylors & Jones
  • VM-korven presenteras
  • Se kända kockar tävla på scenen
  • Köttbonde och charkuterist i samtal
  • Vad betyder märkningen på paketet?
  • Sveriges bästa korvmakare intervjuas
  • Var med och rösta fram Festivalens godaste korv och tillbehör och vinn korv.

Datum & öppettider

Lördag 10 mars kl. 10 – 18
Söndag 11 mars kl. 10 – 16

Plats

Nacka Strandsmässan, Stockholm

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Rulla till toppen