Mera korv – Korvfestivalen växer!

Den 10-11 mars är det Korvfestival igen. För fjärde gången arrangerar Korvakademien Sveriges största fest för alla korvälskare. 

Smaka korv, prata korv, lär om korv är temat för Korvfestivalen. Det betyder mera korv, fler experter, spännande tävlingar, provsmakningar, prisutdelningar och korvskolor. Öl och andra drycker samt tillbehör – allt från senap till grillar – finns också på festivalen.

– Intresset för korv är fortsatt stort, säger Christina Möller, preses i Korvakademien.

Idag är fokus alltmer på korvkvalitet. Nya metoder utvecklas för att ge oss alltbättre korv, och nya roliga koncept för att äta korv dyker upp. I samband med Korvfestivalen delar Korvakademien ut priser för att hedra just de personer och företag som ligger i framkant och varje dag gör ett hårt arbete för att få kärleken till korv att blomstra.

Innehållsrikt festivalprogram

Ett gediget scenprogrammet leds av Ulf Elfving och Jan Scherman. Här är några av alla intressanta programpunkter under de två dagar festivalen pågår:

  • Korvhistoria med Richard Tellström och Anders Björklund
  • Gör korv med Taylors & Jones
  • VM-korven presenteras
  • Se kända kockar tävla på scenen
  • Köttbonde och charkuterist i samtal
  • Vad betyder märkningen på paketet?
  • Sveriges bästa korvmakare intervjuas
  • Var med och rösta fram Festivalens godaste korv och tillbehör och vinn korv.

Datum & öppettider

Lördag 10 mars kl. 10 – 18
Söndag 11 mars kl. 10 – 16

Plats

Nacka Strandsmässan, Stockholm

Aktuellt

Blir man sjuk av kött?

Blir man sjuk av kött?

Hur ska man tolka forskningsrapporter kopplat till livsmedel och hälsa? Kan man verkligen säga att man blir sjuk av kött?

Järn från vegetabilier tas upp lika lätt som järn från kött

Är järnbrist vanligt?

Var tredje tjej i gymnasieåldern och var fjärde kvinna i fertil ålder har tecken på järnbrist. Trötthet och yrsel är vanliga symtom.

Har vi ändrat vad vi äter?

Har vi ändrat vad vi äter?

Januari är ofta en nystart och många vill äta bättre. Men hur har vi ändrat vad vi äter de senaste 50 åren?

Varför äter vi gris i Sverige?

Varför äter vi gris i Sverige?  

I Svenskt Kötts nya film svarar Richard Tellström på frågan ”varför äter vi gris i Sverige”? Tillsammans med Johanna Westman berättar han om grisens historia.

Rulla till toppen