Halländsk salami i vinnarmacka

Vinnarmackan i Mack-SM 2011 heter "Lantliv" och innehåller lokalproducerad lammsalami.

Nu har branschföreningen Sveriges bagare & konditorer utsett Sveriges godaste, mest trendiga och nyttigaste macka. Vinnare i Mack-SM 2011 korades den 15/9 och är Elisabeth Johansson från Falkenberg.

Mackan kallar hon ”Lantliv”, den består av ett rödbetsbröd med lokalt tillverkad lammsalami, rabarberkompott, cream cheese och askad getost.

”Ett färgstarkt bröd som för samman strandliv och flamenco. Ett gott stycke lantligt Halland!” löd juryns motivering.

Den lokala lammsalamin tillverkas av Mostorps gård Kött och chark, som använder sig av svenskmärket på sina produkter. Vi gratulerar både Elisabeth och Mostorps gård till utmärkelsen!

 

 

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top