God mat och bra råvaror hör ihop

Nu finns en ny folder om märket Svenskt kött och om att handla gott.

Det finns ett enkelt sätt att handla gott: Välj bra kött och bra charkprodukter. Med bra menar vi kött och charkprodukter med märket Svenskt kött och det finns goda skäl till det.

Märket Svenskt kött betyder att 100 procent av all köttråvara i produkten är från gris, nöt, får eller lamm som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige. Produkten är också tillverkad och förpackad i Sverige.

Läs mer om de goda skälen att välja svenskt kött. Beställ foldern här

Aktuellt

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Var kommer maten ifrån?

Var kommer maten ifrån?

Att ha mat på bordet är något vi i Sverige ofta tar för givet. Men var kommer maten ifrån och vilka ansträngningar ligger bakom produktionen?

Serverar din kommun svensk mat?

Serverar din kommun svensk mat?

Många av oss tänker på att köpa hem svensk mat i största möjliga mån, men hur är det i de offentliga måltiderna? Serverar din kommun svensk mat?

Rulla till toppen