Fel etikett på rökt skinka

Den 14 januari packade en leverantör till Willys rökt, skivad skinka med ursprung Tyskland. I början gick allt som det skulle, men sen tog etiketterna slut. Personen som skulle byta tog av misstag en rulle etiketter med märket Svenskt kött.

Märket Svenskt kött betyder att all köttråvara kommer från gris, nöt, får, lamm eller häst som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige. Produkten är också tillverkad och förpackad i Sverige.

Den felmärkta etiketten uppmärksammandes av vakna konsumenter som lade upp bilder av den på Facebook. Måndagen den 20 januari blev vi på Svenskt Kött kontaktade av konsumenter som undrade hur vårt märke hade hamnat på skinka med ursprung Tyskland. När vi kontaktade Axfood, som äger Willys, berättade de att de just hade upptäckt misstaget med etikettrullen. Axfood gick snabbt ut till de butiker som fått de felaktiga paketen och bad dem ta bort dem från hyllorna.

Axfood skickade sedan en så kallad avvikelserapport till Svenskt Kött och berättade om vad som hänt och vad man gjort för att åtgärda felet. Bland annat har man skärpt rutinerna hos det levererande företaget.

Vi på Svenskt Kött tycker självklart att det var jättetråkigt att denna felmärkning inträffat. Men samtidigt har Axfood agerat snabbt och beslutsamt när man upptäckte felet.

Vi uppskattar hur mycket konsumenterna har engagerat sig. Vi är tacksamma för alla som har hört av sig. Vi kommer framöver att jobba ännu mer med de företag som använder vårt märke för att undvika att liknande misstag inträffar igen.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top