Till den här rätten kan du använda putsad kotlettrad , så kallad ytterfilé av gris, skuren till fina medaljonger. Gratängtäcket sätter smak coh färg på den här snabblagde rätten.
Ört- och skinkgratinerade kotlettmedaljonger
Ingredienser
4 portioner
4 skivor putsad kotlettrad (ytterfilé) av gris, á 125 g
salt och malen vitpeppar
Gratängtäcke:
50 g rökt skinka, finhackad
1 dl crème fraiche
½ dl chilisås
1 msk majsstärkelse
2 tsk franska örter
1 dl riven ost
Till servering:
ris
blandad sallad
Gör så här
Värm ugnen till 225°. Lägg köttet i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
Blanda samman skinka, crème fraiche, chilisås, majsstärkelse och örter till gratängtäcket. Bred blandningen över köttet. Strö över osten. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter till innertemperatur 65°.
Servera medaljongerna genast med ris och sallad.