Rosmarin är en välkänd lammkrydda. Här får en stor, härlig stek smak av den välsmakande örtkryddan. Receptet är för 10 portioner.

Rosmarin är en välkänd lammkrydda. Här får en stor, härlig stek smak av den välsmakande örtkryddan. Receptet är för 10 portioner.
10 portioner
1,5 kg lammstek, benfri
1 stor vitlöksklyfta, strimlad
salt och malen svartpeppar
1 msk stött rosmarin
Gräddsky:
5 dl buljong och silad steksky
1 dl grädde
salt och malen vitpeppar
Till servering:
potatisgratäng
Värm ugnen till 175°. Gnid in steken med vitlök. Gör hål i köttet och stick in vitlöken. Blanda salt, peppar och rosmarin och gnid in köttet.
Lägg köttet i en ugnssäker form och stek till innertemperatur 65°, ca 1 ½ timme. Låt vila i smörpapper 15 minuter.
Gräddsky:
Sila stekskyn i en kastrull och tillsätt buljong så det blir 5 dl. Tillsätt grädde, koka upp, och krydda med salt och peppar.
Servering:
Skär upp köttet i skivor och servera det med gräddsky och potatisgratäng.