
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.
Ett riktigt festrecept som kräver lite pyssel. Passa på att laga den här rätten när du hittat fin svamp på hösten.

Lammracks är en trevlig styckningsdetalj som blir allt mer vanlig i köttdisken. En bit brukar lagom räcka till två serveringsportioner. Lamm har sin bästa säsong på hösten, så det passar fint med rotfrukter till, eftersom de är som bäst samtidigt. Det här receptet kan du använda som grundrecept för ugnsstekning av lammracks.

Kaffe och lamm går hand i hand. Lammkött hör hösten till, så till dessa kaffemarinerade lammracks passar det fint med ugnsrostade rotfrukter.
Lammracks är en riktig favorit. När de väl är stekta skärs de upp i fina kotletter med ett ben som ’handtag’ för den som vill äta med händerna. Gott till är polenta kryddad med ädelost och krispiga broccolibuketter.

Lammkött, som har mycket smak i sig, tål tuffa smaker som Västerbottensost och tomat, som fint balanserar med såväl sötma som syra.