Hur står det egentligen till med vår matkonsumtion och våra kostpreferenser? Är vegotrenden på nedgång och varför är den i sådana fall det? Äter vi mer kött nu? Eller har vi passerat både peak-meat och peak-vego?
Det finns få ämnen som engagerar så mycket som mat. Vi på Svenskt Kött bjuder därför in till frukostseminarium där vi ska diskutera dessa frågor och reda ut vad som ligger bakom. För att få ett brett perspektiv har vi med oss Johanna Göransson från Ungdomsbarometern och Richard Tellström, docent och lektor i måltidskunskap och Svenskt Kötts vd Isabel Moretti.
Johanna Göransson kommer att presentera utvalda delar av Ungdomsbarometerns rapport Mat & Måltider som visar Sveriges 15- till 24-åringars syn på mat.
Richard Tellström kommer att ge oss det historiska perspektivet, hur har vi ätit genom tiderna och hur mycket skiljer det sig då från nu. Han kommer även att prata om hur kriser påverkar våra matval.
Svenskt Kötts vd, Isabel Moretti kommer att ge oss lite inblick i hur konsumenters preferens för olika livsmedel och framför allt köttet, förändras i takt med att omvärlden förändras.
Vi avslutar med en paneldiskussion mellan Johanna Göransson, Richard Tellström och Isabel Moretti.
När: 8.30 14 maj, Frukost serveras från 8.00
Var: Urban Deli, Sveavägen 44