Varför dyker vego?

Frukostseminarie: Varför dyker vego?

Hur står det egentligen till med vår matkonsumtion och våra kostpreferenser? Är vegotrenden på nedgång och varför är den i sådana fall det? Äter vi mer kött nu? Eller har vi passerat både peak-meat och peak-vego?

Det finns få ämnen som engagerar så mycket som mat. Vi på Svenskt Kött bjuder därför in till frukostseminarium där vi ska diskutera dessa frågor och reda ut vad som ligger bakom. För att få ett brett perspektiv har vi med oss Johanna Göransson från Ungdomsbarometern och Richard Tellström, docent och lektor i måltidskunskap och Svenskt Kötts vd Isabel Moretti.

Johanna Göransson kommer att presentera utvalda delar av Ungdomsbarometerns rapport Mat & Måltider som visar Sveriges 15- till 24-åringars syn på mat.

Richard Tellström kommer att ge oss det historiska perspektivet, hur har vi ätit genom tiderna och hur mycket skiljer det sig då från nu. Han kommer även att prata om hur kriser påverkar våra matval.

Svenskt Kötts vd, Isabel Moretti kommer att ge oss lite inblick i hur konsumenters preferens för olika livsmedel och framför allt köttet, förändras i takt med att omvärlden förändras.

Vi avslutar med en paneldiskussion mellan Johanna Göransson, Richard Tellström och Isabel Moretti.

När: 8.30 14 maj, Frukost serveras från 8.00

Var: Urban Deli, Sveavägen 44

Anmäl dig här

* indicates required
Jag vill delta

Aktuellt

Blir man sjuk av kött?

Blir man sjuk av kött?

Hur ska man tolka forskningsrapporter kopplat till livsmedel och hälsa? Kan man verkligen säga att man blir sjuk av kött?

Järn från vegetabilier tas upp lika lätt som järn från kött

Är järnbrist vanligt?

Var tredje tjej i gymnasieåldern och var fjärde kvinna i fertil ålder har tecken på järnbrist. Trötthet och yrsel är vanliga symtom.

Har vi ändrat vad vi äter?

Har vi ändrat vad vi äter?

Januari är ofta en nystart och många vill äta bättre. Men hur har vi ändrat vad vi äter de senaste 50 åren?

Varför äter vi gris i Sverige?

Varför äter vi gris i Sverige?  

I Svenskt Kötts nya film svarar Richard Tellström på frågan ”varför äter vi gris i Sverige”? Tillsammans med Johanna Westman berättar han om grisens historia.

Rulla till toppen