Välkommen på Korvfestival

Korvfestivalen är ett unikt tillfälle för korvälskare att smaka korv, prata korv, lära sig om korv och köpa härlig korv med hem till glada korvmåltider.

På Korvfestivalen den 12 och 13 mars på NackaStrandsMässan utanför Stockholm deltar ett 50-tal utställare som bjuder på både korv och öl. Träffa Svenskt kött och svenska grisbönder i LRF:s monter där vi berättar vad korven innehåller.

Smaka och tyck till!

Ett 50-tal utställare deltar. Det finns både de som vårdar kära korvtraditioner och de som driver utvecklingen framåt. Läs mer i Korvfestivalens fullspäckade program!

Alla besökare på Korvfestivalen får vara med och utse Årets Festivalkorv och Bästa Tillbehör och barnen kan få prova att smaksätta och göra sin egen korv. Denna gång kompletteras Korvfestivalen dessutom med öl från ett antal mikrobryggerier.

Under lördagen får vi en glimt av framtiden när finalen i Sveriges Yngsta Korvmakare äger rum. Här söker man framtidens korv, oväntade recept, sådant som bara barn kan komma på. Korvakademien är jury och utser vinnaren. 

Välstoppat scenprogram

Det välstoppade scenprogrammet leds av Ulf Elfving och Jan Scherman, båda stora korvälskare och ledamöter i Korvakademien. 

Från scenen delar experter med sig av sina korvkunskaper, mästerkockar tävlar med sina godaste korvrätter, korvens utveckling och framtid debatteras och Korvakademiens pristagare hyllas. Det handlar om Årets Korvprofil, Årets Korvkrog, Korvakademiens Hederspris och vinnaren av Sveriges Godaste Julkorv, som Korvakademien och Tidningen Land arrangerade före jul. 

Se pristagarna på scenen

  •  Kristofer Franzén, som får Korvakademiens Hederspris 2016, vill göra världens bästa korv i sitt charkuteri utanför Enköping. Grunden är kompromisslös kvalitet i hela kedjan från djuret till korven. 
  • Familjen Lindqvist, Sorunda Korvfabrik i Sörmland är Årets Korvprofiler. De får priset för sitt innovativa arbete med god korv i fokus.
  • Årets Korvkrog är Backfickan, Tärnaby Fjäll Deli. På Tärnaby Fjällhotell finns härliga hemgjorda korvar för stora och små.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email