Årets händelse för alla korvälskare

För den som gillar korv är det bäst att bege sig till huvudstaden och Globe Arenas, Annexet i helgen. Där är det Korvfestival hela helgen.



Korvfestivalen
är Nordens
största tillställning för alla som älskar korv. Den 29 och 30 mars är det dags igen för korvfesten som blev förra vinterns stora happening och publiksuccé.

Gör en meter korv i Barnens korvskola, hör experternas bästa korvtips,
smaka på och köp hem all världens korvar och rösta fram festivalens
godaste korv.

I år är arenan flyttad till Annexet vid Globen och arrangörernas ambition är att bjuda på ännu mer av allt det roliga.

Intresset för korv växer

-Nya tävlingar, mer underhållning, massor av korvkunskap i olika former
och ännu mer korv att smaka på och köpa hem, lovar korvfestivalgeneralen
Christina Möller .

-Intresset för korv bara växer, fortsätter hon. Idag har korv en
etablerad plats i gastronomin, i Stockholm finns inte mindre än tre
korvrestauranger, och suget efter kunskap om korvkvalitet, tillverkning
och historia är större än någonsin. Vi är glada att kunna erbjuda en
mötesplats för alla korvälskare under två dagar.

Korvakademiens hederspris delas ut

I programmet återkommer en del av premiärfestivalens succéer, men också
nya spännande inslag. Bland annat kommer Korvakademiens Hederspris att
delas ut för första gången till en person som lyft korvkulturen i
Sverige. Hederpriset är en skulptur av glaskonstnären Kjell Engman – i
form av en korv, förstås.

Barnens korvskola, Magdalena Ribbing och Sveriges charkmästare

Programmet från scenen leds av Jan Scherman och Ulf Elfving , båda stora
korvälskare och ledamöter i Korvakademien, som arrangerar Korvfestivalen
i samarbete med LRF.

Här är några inslag under de två festivaldagarna:

  • Barnens korvskola – gör en meter korv
  • Korvakademiens hederspris delas ut
  • Sveriges charkmästare gör korv på scenen, bjuder på smakprov och
    jämförelser mellan olika korvar och recept. Massor av tips och kunskap
    för alla korvälskare, som vill både äta och tillverka god korv
  • Magdalena Ribbing lär ut korvetikett
  • Carl Jan Granqvist berättar korvminnen
  • Jens Dolk tipsar om lämpliga drycker till korv
  • Årets korvprofil utses
  • Årets korvkrog presenteras
  • Korvakademiens ungdomspris delas ut till årets bästa unga korvmakare
  • Besökarna röstar fram årets bästa utställarkorv
  • Korvmusik från scenen av Solskensorkestern, för dagen under namnet Isterbandet

Samarbete med LRF

Arrangörer av Korvfestivalen 2014 är Korvakademien i samarbete med LRF

-Vi ser Korvfestivalen som ett väldigt bra sätt att visa den bredd som
nu utvecklas i svensk matproduktion, inte minst när det gäller svensk
kvalitetskorv, gjord på svensk köttråvara. Vi vill också lyfta fram
bonden bakom köttråvarorna och de mervärden som finns i svensk
köttproduktion, säger Lennart Nilsson, chef för LRF Kött.

Korvakademien är en ideell förening som arbetar för korvens status och god korvkvalitet – med andra ord godare och bättre korv.

Aktuellt

Nästan alla i Sverige äter kött

Nästan alla i Sverige äter kött

Ny undersökning visar att nästan alla i Sverige mellan 18 och 84 år äter kött och instämmer i att svenskt kött gynnar lokala bönder och svensk matproduktion.

Är vegetariskt bättre för miljön?

Vegetariskt bäst för miljön?

I Malmö stad är enda alternativet vegetariskt för konferenslunchen numera, men är det verkligen bäst för miljön?

Scroll to Top