I Köttskolan kan du enkelt lära dig mer om att välja, laga och hantera kött. Du kan också få koll på kött och näring eller fördelarna med det svenska köttet. Köttskolan är en fri och gratis grundutbildning i kött för butiksmedarbetare och intresserade konsumenter. Du kan gå den var och och när du vill!
Utbildningarna i Köttskolan
Köttskolan har sju olika utbildningar för att täcka in grunderna om kött. Varje utbildning består av ett antal kurser och varje kurs består av ett antal lektioner. En lektion tar mellan fem och tio minuter att genomföra.
Säsonger och måltider
Att laga mat kan vara så mycket. Laga snabbt, långsamt eller för fest och högtider. Och hur ska man tänka kring kött och säsonger? Till utbildningen Säsonger och måltider
Hantering
Utbildningen Hantering omfattar vad du ska tänka på när du väljer kött, hur köttet ska förvaras på rätt sätt och saker att tänka på vid servering. Till utbildningen Hantering
Laga kött
Att laga kött är inte svårt – men du behöver ha med dig några bra knep för att lyckas riktigt bra. Utbildningen Laga kött ger dig dem. Till utbildningen Laga kött
Temperaturer
Temperaturer är viktigt i all matlagning och särskilt när man lagar kött. Här lär du dig mer om att använda termometer och om ugnstemperaturer. Och hur ”lågtempar” man egentligen? Till utbildningen temperaturer
För dig som jobbar i butik
Det här är en utbildning som riktar sig till dig som jobbar i livsmedelsbutik. Gå den om du vill kunna svara på dina kunders frågor om kött! Till utbildningen För dig som jobbar i butik
Kött och hälsa
I utbildningen Kött och hälsa finns grundkursen Näring. Till utbildningen Kött och hälsa
Varför svenskt kött?
Vill du veta mer om fördelarna med att välja svenskt kött? Då är detta utbildningen för dig. Till utbildningen varför ska man välja svenskt kött?