Lär dig mer om upphandling av kött!

Välkommen till en inspirationsdag och workshop om upphandling av kött inom kommun och landsting! Svenskt kött bjuder tillsammans med Hushållningssällskapet och Kost och Näring in till en heldag på fyra olika platser i landet.

Offentlig upphandling av mat engagerar samtidigt som det är en process där man måste ta många hänsyn.

Svenskt kött och Hushållningssällskapet vill därför tillsammans med Kost och Näring bjuda in dig till en inspirationsdag och workshop om kommun- och landstingsupphandling av kött. Vi kommer bland annat att belysa användning av antibiotika i olika länders djuruppfödning.

Dagen är i första hand till för till kostchefer, miljöstrateger, upphandlare men även ansvariga politiker.

Ett axplock ur programmet

  • Svenska bönder använder minst antibiotika i EU: Hur är det möjligt? Ylva Persson, Bitr. statsveterinär
  • Kan vi upphandla svenska råvaror? Monica Sihlén, Upphandlingsmyndigheten
  • En hjälp på vägen – upphandlingsguide från LRF, Axel Hansson, LRF
  • Tips, inspiration och goda exempel

Frågor som vi diskuterar under dagen

  • Vilka mervärde finns för landstinget att servera svenskt kött?
  • Hur gör man för att upphandla svenskt kött?
  • Vilka regler gäller?
  • Hur följer man upp?
  • Hur hantera önskemål om ekologiskt?

Arrangeras på fyra platser i landet

Inspirationsdagarna arrangeras på fyra olika platser i mitten av oktober. Varje tillfälle inleds kl 09.30 och slutar kl 16.00.

  • 13 oktober: Umeå, Restaurang Kummin, Signalvägen 3
  • 14 oktober: Stockholm, LRF-huset, Franzéngatan 6
  • 21 oktober: Helsingborg, Oxhallen, Bredgatan 25
  • 22 oktober: Göteborg, Burgårdens konferenscenter, Skånegatan 20

Aktuellt

Järn från vegetabilier tas upp lika lätt som järn från kött

Är järnbrist vanligt?

Var tredje tjej i gymnasieåldern och var fjärde kvinna i fertil ålder har tecken på järnbrist. Trötthet och yrsel är vanliga symtom.

Har vi ändrat vad vi äter?

Har vi ändrat vad vi äter?

Januari är ofta en nystart och många vill äta bättre. Men hur har vi ändrat vad vi äter de senaste 50 åren?

Varför äter vi gris i Sverige?

Varför äter vi gris i Sverige?  

I Svenskt Kötts nya film svarar Richard Tellström på frågan ”varför äter vi gris i Sverige”? Tillsammans med Johanna Westman berättar han om grisens historia.

Rulla till toppen