Taiwan öppnar marknaden för svenska nötköttsexportörer

Nu är det klart att Sverige får exportera nötkött till Taiwan. Det innebär att en ny marknad öppnas för svenska nötköttsexportörer.

Sverige och Nederländerna blir de två första EU-länderna som får exportera nötkött till Taiwan, berättar Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

Livsmedelsverkets arbete för att öppna marknaden i Taiwan har varit en lång process som nu har gett resultat. De taiwanesiska myndigheterna meddelade redan i juni sin avsikt att tillåta import av nötkött från Sverige och Nederländerna. Därefter har intressenter och allmänhet i Taiwan haft möjlighet att ge synpunkter på förslaget. Nu har myndigheterna beslutat att svenskt nötkött får importeras till Taiwan.

– Det är naturligtvis en stor framgång att svenska företag nu får tillgång till denna marknad, säger Leo Jager, chef för Team handel och myndighetssamverkan på Livsmedelsverket.

Redan i samband med att de taiwanesiska myndigheterna meddelade sin avsikt att öppna marknaden fick Sverige förfrågningar om kontaktuppgifter till svenska nötköttsexportörer.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email