– Svenskt Kött, vad kan vi hjälpa till med?

Jobbar du med svenskt kött? Vet du om att vi kan hjälpa till att göra ditt arbete lättare? Är du konsument med lust att veta mer om svenskt kött? Då har du också kommit rätt.

Under hösten kommer vi att ge ut flera nya trycksaker, filmer och styckningsscheman för kockar – bara att beställa.

Just nu finns flera broschyrer, böcker och styckningsscheman att beställa från oss:

  • Svenskt kött – Handla gott: En folder om Svenskt kött-märket. ”God mat och bra råvaror hör ihop”
  • 25 goda exempel – kommuner som lyckats med upphandlingen av svenskt kött
  • Styckningsscheman för gris, nöt och lamm
  • Svensk biff – huvudråvara i Årets Kock 2012

Allt hittar du på vår beställningssida! På webbplatsen finns gott om recept som är lätta att printa och information om styckdetaljer och tillagning.

Nytt material om svenskt kött på gång

I skrivande läggs ljud på filmer om finstyckning och tips om hantering av kött. Korta filmer om till exempel hur man binder upp en stek, hur en skinka kan styckas upp i olika delar med olika möjligheter för tillagning och hur man bäst underhåller sina knivar. Under hösten kommer filmerna att publiceras på webben.

Många har frågat oss om vi inte kan ta fram ett styckningsschema som är lite robustare och tydligare visar var på djuret detaljen sitter. Det ska fungera i restaurangkök eller i en butik. Det har vi hörsammat och ett sådant schema kommer att lanseras under hösten.

”10 goda skäl att äta svenskt kött” är en trycksak som tydligt beskriver hur det svenska köttet särskiljer sig från utländskt kött samt varför det är smart att äta kött för att få i sig alla näringsämnen. Den kommer ut lagom till det är dags att sätta igång med höstens köttgrytor och kommer finnas att beställa från oss.

Och apropå köttgrytor; nya receptbroschyrer för gris, nöt och lammkött är också på gång.

Fråga oss!

Är det något du undrar över, tveka inte att höra av dig någon av oss på kontoret. Många vanliga frågor svarar vi på under Frågor & svar också. Vi hörs!

 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email