Nya styckningsscheman för restaurang

Nu presenterar vi nya varianter av styckningsscheman för gris, nöt och lamm. Planscherna är framtagna för att fungera i restaurangkök. Inspirationen kom från Fredrik Eriksson, ordförande i juryn för Årets Kock.

I samband med att Svenskt Kött presenterade nya styckningsscheman med nygamla detaljer i våras hörde Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus av sig till Svenskt Kött.

– Jag tyckte att planscherna var fina men ville gärna ha ett mindre format som fungerar att hänga upp inne i köket och som kockarna kan använda i sitt arbete. Svenskt Kötts nya variant av styckningsscheman är vackra, praktiska och användbara, menar Fredrik Eriksson.

Intresset för styckningsdetaljer har ökat kraftigt de senaste åren. Trenden kring ”nose to tail-köket” – att ta vara på allt kött – inspirerar. Svenskt Kötts styckningsscheman utgår på klassiskt vis från djurkroppens anatomi och adderar sedan styckningsdetaljerna runt om. Pappret är dessutom avtorkningsbart för att kunna fungera i ett restaurangkök.

– Vi vill inspirera till ökad kunskap om kött och köttdetaljer. Våra styckningsscheman är pedagogiskt uppbyggda samtidigt som de är unikt illustrerade. Vi är stolta och glada över att få presentera dem, säger Maria Forshufvud, vd, Svenskt Kött.

Mer information

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top