Tävla med ditt tips på styckdetaljer till nya styckningsscheman

Svenskt Kötts styckningsscheman ska uppdateras och nu vill vi få tips på nya detaljer till dem. En jury kommer att ta ställning till förslagen och tipsaren har möjlighet att vinna ett lyxigt förkläde och våra nya styckningsscheman.
Gris styckning

Revbensstek, sekreto och lammbräss var några av de styckdetaljer som vi la till för fyra år sedan på Svenskt Kötts styckningsscheman för nöt, gris och lamm.

Vill inspirera till ökad kunskap

Intresset för styckningsdetaljer har ökat kraftigt de senaste åren. Svenskt Kötts styckningsscheman utgår på klassiskt vis från djurkroppens anatomi. Därför är det också anatomiska detaljer som vi vill få förslag på. Syftet är att inspirera till ökad kunskap om kött och köttdetaljer.

Tävla med ditt tips!

Tre av tipsarna som får med sina detaljer på styckningsschemat kommer att belönas med ett lyxigt förkläde i denim och tre rykande färska styckningsscheman. Tävlingen pågår fram till 18 februari 2018.

Surfa in här bland alla befintliga styckningsdetaljer för inspiration!

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Rulla till toppen