Tävla med ditt tips på styckdetaljer till nya styckningsscheman

Svenskt Kötts styckningsscheman ska uppdateras och nu vill vi få tips på nya detaljer till dem. En jury kommer att ta ställning till förslagen och tipsaren har möjlighet att vinna ett lyxigt förkläde och våra nya styckningsscheman.
Gris styckning

Revbensstek, sekreto och lammbräss var några av de styckdetaljer som vi la till för fyra år sedan på Svenskt Kötts styckningsscheman för nöt, gris och lamm.

Vill inspirera till ökad kunskap

Intresset för styckningsdetaljer har ökat kraftigt de senaste åren. Svenskt Kötts styckningsscheman utgår på klassiskt vis från djurkroppens anatomi. Därför är det också anatomiska detaljer som vi vill få förslag på. Syftet är att inspirera till ökad kunskap om kött och köttdetaljer.

Tävla med ditt tips!

Lämna di tips i tävlingsformulär. Det finns ett för varje djurslag och du kan tipsa i alla.

Tre av tipsarna som får med sina detaljer på styckningsschemat kommer att belönas med ett lyxigt förkläde i denim och tre rykande färska styckningsscheman. Tävlingen pågår fram till 18 februari. 

Surfa in här bland alla befintliga styckningsdetaljer för inspiration!

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top