Svenskt kött debatterar i Almedalen 2012

Svenskt kött arrangerar två debatter under Almedalsveckan i år. Ämnena är "Köttfria måndagar - quick fix för miljön" och "Skolmat - till vilket (lågt) pris som helst".

Vi håller till på Innergården till restaurang 50 kvadrat, mitt i centrala Visby. Moderator för de båda debatterna är Ann-Helen Meyer von Bremen. Ann-Helen är journalist med fokus på lantbruk, livsmedel och mat. Alla är välkomna att delta i arrangemanget.

Köttfria måndagar – quick fix för miljön?

Måndag 2 juli kl 9.30-10.30

Klimatbov och miljövärsting – kossan har hamnat i blåsväder. Går det att äta kött och samtidigt värna om miljön eller ska vi alla bli vegetarianer? Är Köttfria Måndagar början på lösningen på ett av våra stora miljöproblem, eller bara ett populistiskt slag i luften?

Möt Ann-Sofie Hörlin från Malmö Aviation som satsat på köttfria måndagar under flygresorna, samt Maria Gardfjell (MP), kommunalråd i Uppsala Hilda Runsten klimatexpert på LRF och Jöran Fagerlund (V), klimatpolitisk talesperson, ledamot i miljönämnden Göteborgs stad och vegetarian.

Skolmat – till vilket (lågt) pris som helst?

Tisdag 3 juli kl 9.30-10.30

Endast cirka hälften av landets skolor serverar svenskt kött. För liten budget och krångliga upphandlingsregler är främsta orsakerna. Efter alla år av dålig skolmat, är det inte dags att börja fokusera på kvalitet?

Möt Anita Broddesson, kostchef i Klippans kommun som satsade på kvalitet före pris i sin livsmedelsupphandling samt Nils Berntsson marknadsdirektör på Servera och Karin Lidén, ordförande i Kost & Näring.

Läs mer och hitta andra evenemang

 

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top