Svenskt kött bjuder på rapsgris på Årets Kock-finalen

Svenskt kött finns på plats som stolt sponsor under finalen i Årets Kock med en monter som helt fokuserar på gris.

2 februari är det äntligen dags för de åtta finalisterna att tävla om vem som blir nästa svenska mästare i professionell matlagning. Tävlingen går av stapeln på Malmö Arena och klockan 16.30 kommer Årets Kock 2017 att koras. Här kan du läsa mer om tävlingen Årets Kock.

Fokuserar på gris

Som stolt partner av Årets Kock finns givetvis Svenskt Kött med i Malmö och i år har vi fokus på griskött. Tillsammans med Årets Kock har vi tagit fram recept på styckdetaljerna skinka, lägg och bog av rapsgris som Klas Lindberg, Årets Kock 2012 och ägare av restaurang Portal,bjuder på i vår monter. Rätterna är Frasig fläsklägg med rotselleripuré, picklade senapsfrön och pepparrot, Bakad hel skinka av rapsgris med kummin och enbär och Terrin på rapsgris med surkålsmajonnäs och tryffel.

Du kommer också kunna träffa rapsgrisbonden Anders Gunnarson från Halla gård som berättar om sin uppfödning och vad som gör rapsgrisen unik.

Klockan 12.10 på lilla scenen i konsumentloungen kommer Benny Granqvist, styckare på HKScan tillsammans med Elisabet Qvarford, vd Svenskt Kött att visa hur man styckar en gris. 

Den som vill testa sina kunskaper kan göra vår grisquiz och tävla om fina priser. Vinnarna tillkännages kl 15.30 i Svenskt Kötts monter.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email