Svenskt kött bjuder på rapsgris på Årets Kock-finalen

Svenskt kött finns på plats som stolt sponsor under finalen i Årets Kock med en monter som helt fokuserar på gris.

2 februari är det äntligen dags för de åtta finalisterna att tävla om vem som blir nästa svenska mästare i professionell matlagning. Tävlingen går av stapeln på Malmö Arena och klockan 16.30 kommer Årets Kock 2017 att koras. Här kan du läsa mer om tävlingen Årets Kock.

Fokuserar på gris

Som stolt partner av Årets Kock finns givetvis Svenskt Kött med i Malmö och i år har vi fokus på griskött. Tillsammans med Årets Kock har vi tagit fram recept på styckdetaljerna skinka, lägg och bog av rapsgris som Klas Lindberg, Årets Kock 2012 och ägare av restaurang Portal,bjuder på i vår monter. Rätterna är Frasig fläsklägg med rotselleripuré, picklade senapsfrön och pepparrot, Bakad hel skinka av rapsgris med kummin och enbär och Terrin på rapsgris med surkålsmajonnäs och tryffel.

Du kommer också kunna träffa rapsgrisbonden Anders Gunnarsson från Halla gård som berättar om sin uppfödning och vad som gör rapsgrisen unik.

Klockan 12.10 på lilla scenen i konsumentloungen kommer Benny Granqvist, styckare på HKScan tillsammans med Elisabet Qvarford, vd Svenskt Kött att visa hur man styckar en gris.

Den som vill testa sina kunskaper kan göra vår grisquiz och tävla om fina priser. Vinnarna tillkännages kl 15.30 i Svenskt Kötts monter.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top