Svenskt Kött är nya partners till Coltings nakna sanning

Svenskt Kött är nya partners till podden Coltings nakna sanning som en del i arbetet med att informera om svenskt kött kopplat till näring och hälsa.
Svenskt Kött är nya partners till podden Coltings nakna sanning

Organisationen Svenskt Kött har bland annat som uppdrag är att informera om svenskt kött kopplat till näring och hälsa. Vi berättar om hur svenskt kött är en del av en hållbar och hälsosam livsstil. För att förstärka det uppdraget ytterligare kan Svenskt Kött nu stolt presentera att vi är nya partners till Coltings nakna sanning, en podcast av och med Jonas Colting. Podcasten kommer ut en gång i veckan och sedan starten 2015 har den vuxit till att vara en av Sveriges mest populära podcasts inom träning och hälsa.

– Under många år har det i media och debatt varit ett starkt onyanserat fokus på köttets negativa effekter på hälsan. Att välja bort köttet av hållbarhets- och hälsoskäl förespråkas men samtidigt missas att vår egen näring utarmas. Säger Isabel Moretti, vd på Svenskt Kött om partnerskapet. Hon fortsätter:

– Resultatet av vår klimativer har lett till att vi har en situation idag där bland annat var tredje kvinna lider av järnbrist. Nu är diskussionen en helt annan och det blir allt fler röster som hörs kring köttets hälsofördelar. I vårt samarbete med Jonas Colting, när vi blir nya partners till Coltings nakna sanning, får vi möjligheten att prata vidare kring dessa frågor och samtidigt får Jonas Colting möjligheten att bekanta sig närmare med svensk animalieproduktion och vår bransch. Vi hoppas på att vi genom det här samarbetet ska kunna skapa ett ännu större engagemang och en större medvetenhet hos allmänheten kring det svenska köttet som ett extremt effektivt och näringspackat livsmedel.

Träning, hälsa och livsstil

Träning. Hälsa. Livsstil. Det är vad podcasten Coltings Nakna Sanning i stora drag handlar om. Men inte bara och inte på vilket sätt som helst. Coltings Nakna Sanning har som ambition att vara en frispråkig, ocensurerad, argumentativ och inspirerande kanal med information, resonemang och ifrågasättande kring ämnen som inte sällan omgärdas av förutfattade meningar, fördomar, kvällstidningspolemik, rena felaktigheter och förenklade budskap. Så beskrivs podden på colting.se. Värdarna för podden är Jonas Colting och hans producent Niklas Johansson som både diskuterar aktuella ämnen och debatter men även samtalar om, som de själv beskriver det, livets väsentligheter som film, kultur, vardagsbetraktelser och vilket vin som för tillfället är godast. Podden gästas av inspirerande människor som intervjuas av Jonas och Niklas.

Kött och animalier – mest näringstäta maten

Så här säger Jonas Colting om partnerskapet med Svenskt kött:

– Kött och animalier är den överlägset bästa och mest näringstäta maten som finns för det mänskliga djuret. Med en biotillgänglighet som är oslagbar dessutom. Kött och animalier från Sverige! I vårt land har vi mängder av samvetsgranna och hårt arbetande lant- och jordbrukare som inte bara är ryggraden i svensk självförsörjning utan också förvaltar ett urgammalt kultur- och yrkesarv. Den svenska köttbonden är dessutom en viktig pusselbit i det biologiska kretsloppet och för den biologiska mångfalden. Kött från Sverige! Det blir inte bättre än så. Och långt innan det här samarbetet kom på tal har jag försvarat och motiverat köttätandet i allmänhet och det svenska köttet i synnerhet. Det är en mission som nu intensifieras och jag ser verkligen fram emot alla intressanta och utvecklande möten jag kommer att ha med de yrkesverksamma inom dessa områden.

Inom kort kommer en podd spelas in där Isabel Moretti gästar Coltings nakna sanning och diskuterar med Jonas Colting och Niklas Johansson om köttproduktionen i Sverige och svenskt kött kopplat till hälsa och näring.

» Här kan du lyssna på Coltings nakna sanning

Aktuellt

Rulla till toppen