Succé med fransyska på Årets Kock

Medan finalisterna tävlade om titeln Årets Kock under torsdagens final bjöd Svenskt kött på smakprover av fransyska och visade hur fransyska ska styckas. Evenemanget lockade över 4000 besökare.

Det var trångt i Svenskt kötts monter under hela tävlingsdagen. Fem gånger visade köttgesällen Eric Persson hur man detaljstyckar fransyska i de tre delarna Stora fransyska, Lilla Fransyska och Platta fransyskan. 

Petter Danielsson, kock och platschef på restaurang Asplund i Solna bjöd på smårätter signerade honom själv och Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus.

Under våren kommer Svenskt kött tillsammans med restaurang Asplund att bjuda in till Fransyskans dag. Mer information kommer – håll utkik!

Mer information om fransyska och recept

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top