Storslam för Sverige i kock-EM

Igår kväll var det klart, Sveriges representant i Bocuse d'Or Europe, Adam Dahlberg tog silver och Gastronomi Sveriges engagemang för att få Sverige som arrangör gav resultat - 2014 går tävlingen i Sverige.

Sveriges Adam Dahlberg kom på andra plats i kock-EM i Bryssel som avgjordes sent på onsdagseftermiddagen. Vann gjorde Norge.

– Fantastiskt roligt vi siktade på pallen och lyckades, säger Adam Dahlberg.

Bocuse d’Or Europe är uttagningstävling till Bocuse d’Or, som ofta kallas kock-VM i Lyon. Adam Dahlberg är genom sin andra-plats i EM direktkvalificerad till VM som hålls i januari 2013.

Sverige arrangerar kock-EM 2014

Mathias Dahlgren är tillsammans med en 70 man stark svensk delegation på kock-EM i Bryssel, som är kvalificeringstävling till kock-VM i Lyon nästa år.

– Jag är otroligt stolt över att vi lyckades få tävlingen till Sverige. Vi ska ordna en tävling i absolut världsklass, säger Mathias Dahlgren, president i den svenska Bocuse d’Or Akademien.

Prins Carl Philip, landsbygdsminister Eskil Erlandsson och handelsminister Ewa Björling är tre andra deltagare.

– Vi har ett massivt stöd av alla från regeringen till restaurangsverige. Det är ett av Europas mest prestigefyllda matevenemang som nu ska gå i Stockholm, säger Mathias Dahlgren.

Svenskt kött sponsrade middag på ambassaden

På tisdagkvällen bjöd den svenska ambassadören i Bryssel, Ulrika Sundberg in till en gemensam middag.

Svenskt kött sponsrade middagen som var komponerad av den svensk kocken Stefan Eriksson. Det bjöds på svenskt griskött i form av rimmade läggar, kotlettrader och god fläskbuljong i såsen. Vd Maria Forshufvud var på plats och pratade svensk gris.

Inbjudna till middagen utöver sällskapet runt Adam var internationell press, gäster till Exportrådet, Ewa Björling och Prins Carl Philip.

Läs mer

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email