Scan lanserar färs i ny smart rullförpackning

Scan lanserar svensk köttfärs i en ny smart förpackning. Den är mer lätthanterlig, bättre för miljön och ger längre hållbarhet. Samtidigt lanseras flera nya sorters färs

Tidigare i år lanserade Coop köttfärs i rullpack och nu satsar även Scan på detta smarta sätt att packa kött.

Rullpack är lättare att stoppa i kassen och smidigare att förvara i kyl och frys hemma. Förpackningen ger dessutom väsentligt mindre restavfall. Smarta doseringsstreck på förpackningen underlättar t ex för att skiva hamburgare i önskad vikt. Eftersom färsen vakuumförpackas håller den sig fräsch i hela 16 dagar, jämfört med normalt 9 dagar i tråg.

Rullpack har 39% lägre klimatpåverkan jämfört med färs packad i tråg.

Nyheter i Scans färssortiment är deras ekologiska nöt- och blandfärser, och den nya gårdsfärsen av rapsgris, där konsumenten kan se vilken specifik gård köttet kommer ifrån.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top