Så tog sig Stora Coop Flygstaden i Eslöv till final i Dagligvarugalan

Gediget kunnande och utbildningssatsning tog Stora Coop Flygstaden i Eslöv till final i Dagligvarugalan 2020
Stora Coop flygstaden i Eslöv

Nomineringen till Dagligvarugalan 2021 och Årets Kött- och Charkavdelning är i full gång. I kriterierna står det att det ska vara en butik som utmärker sig genom att med engagemang och stor kunskap om kött, kombinerat med affärskänsla, lyfta fram köttavdelningen. Men vad innebär det rent praktiskt? Det här var vad som fick Stora Coop Flygstaden i Eslöv att sticka ut.

Gediget kunnande och utbildningssatsning tog Stora Coop Flygstaden i Eslöv till final i Dagligvarugalan 2020

Hos Stora Coop Flygstaden i Eslöv står hantverkskunnandet i centrum. Både färskvaruchefen Martin Efternamn och styckmästaren Patrik Efternamn är utbildade styckare på bland annat Hakonsgården och Roskilde Slakteriskola. Det är anledningen till att man tillsammans med stora Coop Varberg har i uppdrag att löpande utbilda butiksstyckare inom hela Coop Sverige för att sprida sitt yrkeskunnande och att fler butiker ska kunna erbjuda den höga servicegrad gällande både detaljer och kunnande som man har i Eslöv. ”Vi är ju en ganska ny butik men har ända sedan starten haft som mål att bli Sveriges bästa köttavdelning och då måsta man ju kunna mer än bara vad dom olika bitarna heter, man måste veta hur och varför man tar ut bitarna också”, säger Martin.  

Det lokala anslaget är också viktigt för Stora Coop Flygstaden Eslöv och man har sitt geografiska läge att tacka för mycket med både stor tillgång till olika gårdar och slakterier inom närområdet. Ett exempel på det är att man jobbar med direktleveranser från slakteriet Dalbergs för att sedan butiksstycka helfall på såväl gris som lamm i butik för att anpassa det till kundernas önskemål och efterfrågan. ”Den kunniga köttdisken med butiksstyckat kött är på väg tillbaka” säger Patrik. Med butiksstyckningen styr man utbudet mot konsumentefterfrågan som finns i butiken för en kundorienterad fyllnadsgrad och kan på så sätt använda hela djuren effektivare, något som man inte tycker är möjligt med enbart centralpackat kött. Och för att ytterligare förstärka hållbarhetsarbetet så har man ett nära samarbete med det egna butiksköket vilket resulterar i näst intill inget svinn på köttavdelningen. 

Det är lätt att se varför Stora Coop Flygstaden i Eslöv var finalist i Dagligvarugalan 2020 i kategori årets kött- och charkavdelning. Och om du vet någon butik som är lika värda att belönas som Stora Coop Flygstaden i Eslöv, så kan du nominera dom på dagligvarugalans webbsida fram till 20/5-2021. 

Aktuellt

Djuren räddar skörden

Djuren räddar skörden

Ett ostadigt sommarhalvår ger sämre skörd. Det som räddar skörden då är djuren så bönderna kan få ersättning för grödor som vi människor ratar.

Scroll to Top