Rekordstort stöd för svenskt kött

I svallvågorna efter hästköttsfusket finns en vinnare och det är svenskt kött. Svenska folket är beredda att betala mer för svenskt kött och konsumenterna förstår också varför svenskt kött kostar mer än importerat.
Servera kött

För tredje året i
rad har vi via analysinstitutet YouGov* ställt
frågor om svenskarnas attityder till kött och charkuterier i allmänhet och
svenskt kött i synnerhet. Mätningen gjordes 15-17 februari, en vecka efter att
hästköttsskandalen hade briserat.

Konsumenter förstår varför svenskt kött ska kosta mer

Över hälften, 51
procent, av de svenska konsumenterna förstår varför svenskt kött ska kosta mer.
Det är en ökning med åtta procentenheter jämfört med året innan. Drygt 6 av 10
är beredda att betala mer för svenskt kött än utländskt. Det är en stigande
trend från 2011 från 53 procent till 62 procent.

– Det är glädjande
att se att allt fler förstår kopplingen mellan ett högre pris för svenskt kött
och god djurhållning. Generellt visar undersökningen att svenskt kött har ett
mycket starkt förtroende hos konsumenterna, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt
Kött i en kommentar.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top