Provsmakning av Guldgris på Mitt Kök-mässan

I helgen hölls Mitt Kök-mässan i Göteborg. Skövde slakteri var på plats för att visa upp sin satsning Guldgris. Besökarna lät sig väl smaka.

Guldgris är en ny grissort som lanserades för ett och ett halvt år sedan. Grisen har avlats fram av Avelspoolen i samarbete med Norsvin och det speciella är ett ordentligt marmorerat kött. Det är i princip lika magert som annat griskött – bara ca 3% fett i renskurna bitar. Men fettet sitter insprängt i muskulaturen vilket gör köttet mört och lyfter smaken.

Stockholmare som vill provsmaka Guldgris får en chans 8-11 november då Mitt Kökmässan kommer till Stockholm. Guldgris finns också tillgänglig i allt fler butiker

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top