Aktuellt

Nyheter

Svenskt Kött stödjer Årets Kockelev

Svenskt Kött stödjer tävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever. Träffa oss på den andra tävlingsdagen den 7 maj på Gamla Riksarkivet i Stockholm. Vi ses väl?

Påsklamm

Vad väljer du till påskbordet?

Lammstek till påsk är en klassiker. Men var ute i god tid för det kan vara knepigt att få tag på färskt svenskt lamm så här års.

​Fossilfritt kött om konsumenten får välja

50 procent av svenskarna vill ha mer klimatsmart kött som är producerat utan fossila bränslen eller råvaror – det visar ny undersökning om svenska folkets attityder till kött. Fler uppger också att de har gått över från att vara vegetarianer till flexitarianer och alltså äter kött ibland.

Unga väljer helst svenskt kött

En stor andel unga vill ha svenskproducerad mat i möjligaste mån, och när unga handlar kött är det viktigaste kriteriet att det är svenskt, visar Ungdomsbarometern.

Bild saknas

Det är skillnad på kött och kött

Var och en väljer själv vad den vill äta, men när du äter kött – välj svenskt, det är både hållbart och smart. Sveriges lantbruk ligger i framkant när det kommer till resursmedvetenhet, god djuromsorg samt hänsyn till klimat och miljö.

Äldre artiklar

Tre styckningsdetaljer av fransyska

Trenden kring att ta tillvara allt på hela djuret och agera resursklokt fortsätter att växa. Fransyskan är en styckningsdetalj som länge hamnat i skymundan. Den har en stor potential, speciellt när du kan tillaga den detaljstyckad i tre delar. Med större kunskap om fransyskans möjligheter kan du bidra till ett bättre utnyttjande av hela djuret. Stycka själv eller be din köttleverantör om att få färdigstyckad fransyska. Här presenterar vi några idéer.

Idag är det sandwichens dag

Just nu är det höstlov i vårt avlånga land och vad passar bättre till en utflykt än mackor i matsäcken? Vi har samlat ihop våra godaste recept med både traditionella sandwichar och matiga mackor.

Rulla till toppen