Köttseminarium på Årets Kock i Karlstad

Tisdag den 17 november avgörs den andra semifinalen i Årets Kock 2016 – SM i professionell matlagning på Karlstad CCC. Svenskt kött sponsrar och anordnar seminarium om nötkött.

Seminariet har rubriken Öka din kunskap om nötkött – marmorering och styckning

Benny Granqvist, köttmästare på Scan berättar om hur
han ser på olika köttkvaliteter och nya styckningsdetaljer.

Föreläsningen hålls i lokal Gustaf och startar kl 10.15.

I den andra semifinalen tävlar nio kockar och en vinnare direktkvalificerar sig till finalen i Stockholm. Semifinalen pågår mellan kl. 09.00 och 16.30 på Karlstad CCC. 

Själva tävlingen kommer att sändas på nätet via www.aretskock.se/Pressmaterial

Semifinalister:

Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
Christofer Bengtsson, Kulinarisk Akademi, Oslo
Håkan Carlsson, Hotel Rival, Stockholm
Tommy Eriksson, Högberga Gård, Lidingö
Sebastian Höckert, Restaurang Koka, Göteborg
Jonas Karlsson, Noga matstudio, Stockholm
Jonas Lagerström, Restaurang Yolo, Djursholm
David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm
Manfred Nilsson, Lilla Ego, Stockholm

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top