Köttseminarium på Årets Kock i Helsingborg

Onsdag den 11 november avgörs den första semifinalen i Årets Kock 2016 – SM i professionell matlagning på Helsingborg Arena i Helsingborg. Svenskt kött sponsrar och anordnar seminarium om nötkött.

Seminariet har rubriken Öka din kunskap om nötkött – marmorering och styckning

Köttexperten Jenny-Ann Sundelöf från KLS Ugglarps berättar om hur hon ser på olika köttkvaliteter och nya styckningsdetaljer. Besökare till seminariet får dessutom med sig ett styckningsschema från Svenskt kött.

Föreläsningen hålls i seminarierum Gerda Dunker och startar kl 9.

I den första semifinalen tävlar nio kockar och en vinnare direktkvalificerar sig till finalen i Stockholm. Semifinalen pågår mellan kl. 09.00 och 16.00 på Helsingborg Arena. Vinnarna utses kl.15.30 i närvaro av kocken Tina Nordström.

Själva tävlingen kommer att sändas på nätet via www.aretskock.se/Pressmaterial

Här är de kockar som ska tävla i Helsingborg:

  • Fredrik Andersson, Gothia Towers, Göteborg
  • Jesper Bogren, Heaven 23, Göteborg
  • Jimmi Eriksson, Lilla Ego, Stockholm
  • Danny Falkeman, Yolo, Djursholm
  • Anders Johnsson, Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, Stora Mellösa
  • Jonathan Kasche, Lilla Ego, Stockholm
  • Johan Laursen, Restaurang Fru K, Oslo
  • Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad
  • Fredrik Persson, Stadshuskällaren, Stockholm

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top