Svenskt lamm huvudråvara på Årets Kock

Svenskt gårdslamm har valts som köttråvara för de åtta finalisterna i Årets Kock . Finalen kommer att hållas i Göteborg den 5 februari. 

Svenskt gårdslamm, en framdel med ben och en stek med ben är
huvudråvaran i en av de två tävlingsuppgifterna på finaldagen för Årets Kock
2015. Finalisterna kan välja att använda sig av en eller båda styckdetaljerna.

Lammgruppen levererar

Köttet till tävlingen kommer från Lammgruppen i Södermanland. I Lammgruppen ingår sex gårdar vid Mälaren. Lammen är en korsning av tre raser. Tackan är en korsning av Svensk finull och Dorsett medan baggen är en renrasig Texel. Detta ger friska lamm som växer bra. Läs mer om Lammgruppen här:www.lammgruppen.se 

På finaldagen har de tävlande totalt fem timmar på sig att
färdigställa två tävlingsuppgifter varav svenskt gårdslamm är huvudråvaran i en
av rätterna. Huvudråvaran i den andra tävlingsrätten får finalisterna ta del av
längre fram.



Final i Göteborg

Finalen avgörs den 5 februari i Gothia Towers i Göteborg och
de tävlande är: 


  • Daniel Müllern, Ystad Saltsjöbad, Ystad

  • David
    Lundqvist, Operakällaren, Stockholm
  • Anders Karlsson, The Absolut Company,
    Stockholm

  • Markus Westh, Lilla Ego, Stockholm
  • Saori Ichihara,
    Shibumi, Stockholm

  • Emma Erlandsson, Oaxen Krog & Slip, Stockholm
  • 
Thomas
    Sjögren, Swedish Taste, Göteborg

  • Daniel Engellau, Aveqia, Stockholm
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email