​Köttböndernas bästa tips för julen

Köttbönderna i Poons julköttskola har delat med sig av sina bästa julrecept. De och andra bönder är i stort sett aldrig lediga, är det några som vet hur man får ut maximalt av en ledig stund är det dem. Vi frågade efter deras bästa jultips och här är de.

Ann Persson på Tolånga gård: “Glöm inte de som sitter själva”

– Jag tycker att man ska njuta av tiden. Låt inte det köphysteriska ta över utan att man äter gott, tar det lugnt, träffar familj och goda vänner under julhelgen och ledigheten. Men glöm inte de som kanske sitter ensamma, hör av dig och ring till dem eller kör över och hälsa på.

Titti Jöngren på Grindtorps gård: “Så klarar du julgranen”

– Höj upp en mindre julgran och ställ den på en piedestal, man tänker inte på att granen inte går ner till golvet eftersom det ligger så mycket grejer under. Du slipper kräla under barriga grenar och leta efter det där kuvertet med presentkort. Och det är lätt att vattna och husdjuren kommer inte åt den.

Elof Nilsson på Nors gård: “Du måste inte vara så duktig”
– Jag känner att vi mer och mer borde släppa att vara så ivriga efter att vara duktiga hela tiden. Njut av att bara få vara en stund, med dem du tycker om. Att få vara med sin familj.

Jeanette Elander på Äs gård: “Njut och gör klart måsten som inte är måsten”

– Jag är själv dålig på det men ta till vara på eventuell ledighet och ta det lite lugnt. Det är skönt kring jul för det är tiden på året då du kan göra färdigt sådant som aldrig blir klart. Lite extra tid att fixa det där du borde ha gjort, klara av måsten som inte är “riktiga” måsten. Viktigast är att njuta, ha det trevligt, lugnt och skönt och umgås med familjen.

Anders Gunnarsson på Halla gård: “Läs en tidning mitt på dagen”

– Försök att inte ha så mycket att göra utan passa på att varva ner. Det bästa som finns är att få vakna upp och inte ha någonting att göra, kunna ta lite glögg, tända en brasa och läsa en tidning mitt på dagen. Att bara njuta av lugnet och sitta ner med familjen.

Aktuellt

Scroll to Top