Kött nästa ämne på debattscenen Skafferiet

En ny debattscen kring gastronomi och matkultur har dykt upp i Stockholm. Skafferiets andra evenemang handlar om kött och Svenskt kötts vd Maria Forshufvud deltar i panelen.
Servera kött

Den nya matsnackisen Skafferiets första och mycket välbesökta evenemang handlade om mat och politik och på Berns på måndag kväll är det alltså kött som diskuteras:

”Allt fler restauranger, dieter, kokböcker fokuserar på kött samtidigt som det kommer fler och fler larm om konsekvenserna av vår köttkonsumtion. Är provrörsbiff och ägg utan hönor framtiden? Ska vi sluta äta kött? Eller har klimativrarna fel?” står att läsa på Skafferiets blogg.

Deltagare i panelen

  • Maria Forshufvud, vd för organisationen Svenskt Kött, som informerar om svenskt gris-, nöt-, och lammkött och nyttan med svensk djuruppfödning.
  • Göran Svartengren, krögare på nystartade köttkrogen Svartengrens. Har tidigare arbetat på Grill, Leijontornet och Djuret.
  • Jonas Paulsson, utsedd till Årets miljöhjälte 2011 för sin kampanj Köttfri måndag. Jonas är också kommunpolitiker i Täby för Miljöpartiet.
  • Malin Olofsson, radioreporter på Matens pris i P1 och författare till boken med samma namn. Blev 2010 Årets miljöjournalist och Årets folkbildare tillsammans med kollegan Daniel Öhman.

Initiativtagare till Skafferiet är Per Styregård, Anders Rydell och Johan Lindskog på idébyrån Egg.

Aktuellt

Scroll to Top