Lammkött tävlingsråvara i Årets Kock 2011

Den 3 februari 2011 avgörs nästa upplaga av Årets Kock - SM i professionell matlagning. Svenskt Kött sponsrar tävlingen, som i finalen har lammkött som tävlingsråvara.

 Årets Kock är Sveriges mest prestigefyllda tävling inom matlagning och för vinnaren väntar ett hektiskt år med fulltecknad almanacka.

 För många vinnare har titeln Årets Kock också inneburit starten på en lång och framgångsrik karriär.

 Stort intresse

 Intresset för årets upplaga av Årets Kock var rekordstort. Hela 143 kockar skickade in tävlingsbidrag, vilket är överlägset mer än något år tidigare.

 Bland finalisterna finns Sveriges Köttkock 2007, Tomas Diederichsen.

 Lammkött tävlingsråvara 2011

I 2011 års final av Årets Kock  är tävlingsråvaran svenskt lammkött

Det gäller att laga något innovativt av stek och bringa.

Läs mer om Årets Kock

»Till hemsidan för Årets Kock

 

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top