Svenskt griskött gav guldpoäng och silverplacering

Med svenskt griskött på tallriken var det svenska laget 0,7 poäng från bästa placering i Culinary World Cup, världens näst viktigaste tävling inom gastronomi för lag, som arrangeras vart fjärde år.

 -Tvåa i världen är inte så tokigt ändå, sa lagledaren Krister Dahl, när tävlingen var avgjord och Sverige placerat sig på silverplats i konkurrens med 25 nationer.

 Bara Singapore hade bättre guld-diplompoäng än Sverige, närmare bestämt 0,7 poäng. Den svenska rätten med griskött kom därmed tvåa i Culinary World Cup, som avgjordes i Luxembourg den 24 november.

 Modigt kocklandslag satsade på svensk gris

Tom Sjöstedt, Fredrik Björlin, Klas Lindberg, Victor Westlind, Patrik Fredriksson och Daniel Roos från svenska Kocklandslaget vågade utmana med sitt kreativa tänk och satsade på en i det här sammanhanget rätt udda råvara: Griskött.

 Sverige tävlade med ett koncept med tydlig svensk profil och Matlandet Sverige i fokus. Råvarorna kom från kvalitetsmedvetna producenter från hela Sverige. Grisköttet kom från Domta i Enköping.

 Svenskt Kött sponsrar det svenska Kocklandslaget. 

Läs mer om svenska kocklandslaget

»Till Kocklandslagets hemsida

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Rulla till toppen