Grilla svenskt med grilltips från Grillbloggen 

Lyckas med grillningen i sommar med grilltips från Peter Watz som är grillmästare på grillbloggen. Och se till att grilla svenskt kött!
Grilla svenskt med grilltips från grillbloggen

Svenskt Kött har tagit fram nya fillmer som hjälper dig att grilla svenskt med grilltips från Grillbloggen.

Sommaren är här och med den även grillsäsongens högtid. Vi är många som älskar att grilla men det finns faktiskt många knep som alla inte känner till men är avgörande för skillnaden mellan en grillmästare och en grillnovis. Tillsammans med Grillbloggens grillmästare Peter Watz har Svenskt Kött gjort filmer med tips och trix för hur du lyckas vid grillen i sommar.

Grilltips från Grillbloggen

Filmerna går igenom allt ifrån hur du ska tänka när du väljer kol till ditt grilltillfälle, vilken som är den bästa smaksättningen till din köttbit och hur du gör för att lyckas med grillningen av karré, picanha eller råkorv. Peter Watz är en sann grillmästare som på ett väldigt trevligt sätt visar sina bästa knep och tips för att grilla riktigt gott kött.

Grilla svenskt kött

Råvaran är minst lika viktig som utrustningen när det kommer till grillning om inte viktigare. Viktigast är att välja svenskt kött speciellt i dessa oroliga tider så att vi kan trygga vår svenska livsmedelsförsörjning och säkra den svenska maten.

Ett grilltips från Grillbloggen är att när du väljer din köttbit till grillen får du bäst resultat när du väljer en detalj med mycket fett, antingen med en fettkappa eller med mycket insprängt fett. Fett är dels en smakbärare och ger köttet en djupare och godare smak men det hjälper också till att få köttet saftigt. Det samma gäller om man grillar kött med ben, men det är viktigt att tänka på att benet förlänger tillagningstiden.

Grillfilmer med Grillbloggen

Kolla in filmerna som hjälper dig att bli grillmästare! Här hittar du alla filmerna

Aktuellt

Scroll to Top