Beställ förpackningsmaterial gratis

Vet du om att det finns förpackningsmaterial för charkuteridisken att beställa från Svenskt Kött? Det är omslagspapper och påsar som lyfter fram de svenska charkuteriernas unika smaker, historia, hantverk och tradition.

På omslagspapperet
finns modeillustratören Cecilia Carlstedt fina illustrationer av de
traditionella svenska charkuterierna falukorv, isterband, leverpastej,
prickig korv och rökt skinka. Dessutom finns det med korta berättelser
om tradition, hantverk, råvara och geografi kopplat till charkuterier.
Den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött lyfts också fram.


Det är ett jättefint papper som flera butiker redan använder. Olika butiker packar sina charkuterier på olika sätt och
därför har vi även tagit fram charkuteripåsar. Målet är att skapa värde, stolthet och mer försäljning av charkuterier
tillverkade av svenskt kött och svenska smaker, samt exponering av den
frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött, säger Maria Forshufvud, vd,
Svenskt Kött.

Om den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött

Syftet med den frivilliga ursprungsmärkningen
Svenskt kött är att göra det lättare för konsumenter att hitta
charkuterier och kött från djur som är födda, uppfödda, slaktade och
styckade i Sverige. Charkuterier ska även vara tillverkade och
förpackade i Sverige.

Fakta

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top