​Gårdstur med finalisterna i Årets Kock

I början av december besökte de åtta finalisterna i Årets Kock fyra gårdar i Enköpingstrakten och Björkvik.

Besöken är en del av en två dagars kunskapsresa om svensk djuruppfödning som LRF, Svenskt kött och Svensk Fågel anordnade.

Kockar lärde mer om bondens vardag

Tanken är att lära dessa toppkockar mer om bondens vardag och stora kunnande, samt bidra till dialog mellan bönder och kockar. På kvällen anordnades även en smakverkstad under ledning av köttexperten Eric Persson.

De som fick besök var grisbonden Roger Wässman, Tallmyra, nötköttbönderna Urban och Romae Brunnsberg, Långtora Grän, lammbonden Birgitta Ulväng, Husby gård och fågelbonden Henric Weijber på Hagbyberga säteri.

Finalister fick tips av Årets Kock 2015

Med på resan följde även Årets Kock 2015, Thomas Sjögren och Jonas Dahlbom, som vann tävlingen 1996 och som gav finalisterna sina bästa tips inför finalen den 11 februari i Stockholm. Här finns mer information om Årets Kock.

Fredrik Andersson, som är en av finalisterna, bloggar även åt Svenskt kött. Läs hans inlägg om hur han valde svensk kalv som råvara, han bloggar också om gårdsbesöket.

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Rulla till toppen