Besöken är en del av en två dagars kunskapsresa om svensk djuruppfödning som LRF, Svenskt kött och Svensk Fågel anordnade.
Kockar lärde mer om bondens vardag
Tanken är att lära dessa toppkockar mer om bondens vardag och stora kunnande, samt bidra till dialog mellan bönder och kockar. På kvällen anordnades även en smakverkstad under ledning av köttexperten Eric Persson.
De som fick besök var grisbonden Roger Wässman, Tallmyra, nötköttbönderna Urban och Romae Brunnsberg, Långtora Grän, lammbonden Birgitta Ulväng, Husby gård och fågelbonden Henric Weijber på Hagbyberga säteri.
Finalister fick tips av Årets Kock 2015
Med på resan följde även Årets Kock 2015, Thomas Sjögren och Jonas Dahlbom, som vann tävlingen 1996 och som gav finalisterna sina bästa tips inför finalen den 11 februari i Stockholm. Här finns mer information om Årets Kock.
Fredrik Andersson, som är en av finalisterna, bloggar även åt Svenskt kött. Läs hans inlägg om hur han valde svensk kalv som råvara, han bloggar också om gårdsbesöket.