Garants ekopris till Svenskt Butikskött

Svenskt Butikskött är vinnare av Garants Ekostjärna 2018. Priset delades ut i samband med Ekogalan.

Svenskt Butikskött är Sveriges största leverantör av KRAV-märkt kött till dagligvaruhandeln och offentlig sektor.

– Vi är glada över att få ta emot detta fina pris som vi ser som ett bevis på våra respektive bolags starka och ömsesidiga vilja att fortsätta utveckla den så angelägna ekologiska affären. Den goda och långsiktiga dialog som förs med Axfood borgar för en fortsatt stark utveckling tillsammans, säger Tobias Berglund, vd för Svenskt Butikskött.

Prisets syfte är att uppmuntra och stödja utvecklingen inom den ekologiska livsmedelsproduktionen och för att nomineras ska företaget ha uppfyllt kravet att ”med nytänkande och affärskänsla utvecklat ett eller flera led i värdekedjan från idé till butik”.

– Svenskt Butikskött har en lång tradition som leverantörer till såväl Axfood, ICA som Coop. Företaget satsade tidigt på KRAV-märkt kött, långt innan ekotrenden var ett faktum. De har starkt bidragit till att svenska konsumenter i dag har tillgång till ekologiskt kött och chark av hög kvalitet, säger Ulf Reneé, marknadschef för egna märkesvaror (EMV) på Axfood och en av jurymedlemmarna.

Priset delades på galan ut av Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeij.

– Konsumentens ökade efterfrågan av ekologiska produkter har bidragit till att ekosortimentet idag utgör mer 20 procent av Garants hela sortiment. Det är viktigt att inspirera och uppmärksamma bra ekoinitiativ för att därmed öka försäljningen av ekoprodukter, säger Åsa Domeij.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email