”Fråga mig om charkuterier” – ny utbildning

Under hösten lanserar Svenskt kött en ny utbildning för butiksmedarbetare om charkuterier. Det är en grundutbildning som arrangeras över hela landet.

”Fråga mig om charkuterier!” är en uppföljning till den populära utbildning ”Fråga mig om kött!”, som över 1500 butiksmedarbetare har gått. Utbildningsmaterialet är framtaget i samarbete med SIK och Hushållningssällskapets matkonsulter håller i utbildningarna. Du som är intresserad av utbildningen är välkommen att anmäla ditt intresse – läs mer om det längre ner.

Ge kunden bra svar om charkuterier

Många av dagens konsumenter är engagerade, medvetna och pålästa. De vill veta mer, få mer fakta om charkuterier, hur de tillverkas och vad de innehåller. Vissa frågor kan handla om bäst före-datum, andra kan handla om de lagar som styr kött- och livsmedelshantering. Många frågor handlar också om djuruppfödning och råvarornas ursprung.

När det gäller charkuterier lägger kunderna gärna ner lite extra tid på att välja. Och det är då som många behöver råd, vägledning och inspiration. Kunskapen hos personalen i butiken blir då också mycket viktig.

En guide till charkuteriernas värld

Utbildningen ”Fråga mig om charkuterier!” ska ge butiksmedarbetare, men även andra som kan ha behov av utbildningen ett bra hjälpmedel i sitt dagliga arbete med charkuterier.

Utbildningsmaterialet, som varje deltagare får med sig hem ska också fungera som en guide till hur personalen kan hjälpa kunder att få svar på sina frågor. Där finns svaren på de vanligaste frågorna som konsumenter ställer om charkuterier, samtidigt som kapitlen även guidar läsaren i allt från charkuteriernas mikrobiologi till historierna bakom produkterna.

Fakta om utbildningen

  • ”Fråga mig om charkuterier!” är en grundutbildning om charkuterier på 4 timmar och kostar 700 kr per deltagare
  • Varje deltagare får boken ”Fråga mig om charkuterier!, en kunskapsbok om charkuterier i butik”
  • Utbildningen arrangeras runt om i landet på förfrågan. Hushållningssällskapets matkonsulter är utbildare och arrangerar utbildningen över hela landet. Minsta antalet deltagare är 10 personer
  • Utbildningen kan bokas direkt hos Svenskt kött. Kontakta Jenny Elsmark på jenny.elsmark@svensktkott.se eller 08-787 55 15 för mer information!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email