”Fråga mig om kött!” – utbildning för dig i butik

Under hösten fortsätter Svenskt Kött utbilda butiksmedarbetare över hela landet i grundläggande köttkunskap.

Vid ett besök under en utbildningsdag med medarbetare från ICA Nära är engagemanget på topp. Kursledare Eric Persson poängterar att beslutet om vad som ska stå på middagsbordet oftas fattas i butiken. Därför ska butiken kunna ge svar på frågan ”Vad ska jag äta?”

Under dagen belyses frågan ur många synvinklar. Styckdetaljer, köttkvalitet, olika förpackningar och inte minst hur man bäst tar till vara hela djuret och använder varje styckningsdetalj på bästa sätt. Och så förstås hur olika detaljer bäst tillagas. Allt ska vara till nytta för kunden.

Höjer kunskapen hos köttansvariga

Svenskt Kötts utbildningsprojekt ”Fråga mig om kött” pågår fram till och med våren 2013 och är en grundutbildning i köttkunskap. Syftet är att höja kunskapen och intresset för kött hos köttansvariga i butikerna.

Kött engagerar

Kött i butik engagerar mer än någonsin. Kunder är pålästa och vill veta mer och bli inspirerade. Med utbildningen får butikspersonalen grundläggande kunskaper och modet att förmedla kunskaperna vidare. Kursen tar bland annat upp:

  • Hur känner jag igen en fransyska? Kunskap om de vanligaste detaljerna på våra vanligaste djurslag i butik – nöt, gris och lamm. Hur känner man igen en detalj? Ska köttet vara marmorerat eller inte?
  • Vad gör förpackningen för köttet? Olika förpackningar har olika påverkan på köttet. Vad innebär de olika förpackningarna och hur påverkar de mörning och hållbarhet?
  • Vad gör jag med kotlettrad? Kunder vill ha råd och inspiration i butik. Vi ger tips på vardagskött, fest- och helgkött och vad som är i säsong. Vad är lättlagat och vad passar till grytan?

Läs mer om hur du anmäler dig och dina kollegor till utbildningen här.

 

 

Aktuellt

Scroll to Top