”Efterfrågan kan öka på svenskt kött”

Maria Forshufvud skriver i Icanyheters debattsida om svenskmärkningen på chark som kommer att börja synas i butikerna till sommaren.

Ursprungsmärkning är viktigt för konsumenten visar en ny undersökning, genomförd av YouGov. Helt i linje med det har Axfood, Bergendahls, ICA, KF, LRF och Svenskt Kött enats om att så snart som möjligt genomföra en svenskmärkning av charkuterier.

– Svenskmärkningen är ett utmärkt exempel på en typisk uppgift för branschorganisationen Svenskt Kött. Vårt uppdrag är att aktivt arbeta med att inspirera och informera våra målgrupper på ett sådant sätt att fler väljer svenskt kött, skriver Maria Forshufvud. Läs hela artikeln hos Icanyheter.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top