Det nya svenska arvet: biffrad!

Nu är huvudråvaran i Årets kock 2012 officiell. Finalisterna ska ta sig an svensk välmarmorerad hel biffrad med ben.

Temat för 2012 års tävling är ”Det nya svenska arvet”, tradition möter innovation.

Köttet kommer från svenska utvalda stutar och hondjur, företrädesvis från Gotland. Finalisterna har nu en knapp månad på sig att utifrån denna råvara skapa sin unika tävlingsrätt. Enda villkoren är att det ska vara en huvudrätt där även minst en ekologisk mjölkprodukt utöver ekologiskt smör ingår.

Svenskt kött är en mycket stolt sponsor till tävlingen och kommer framöver att följa upp valet av huvudråvara med mer information om svensk biff. Håll utkik här på webbplatsen framöver.

Mer om tävlingen Årets kock

Vid finalen av Årets Kock 2012 är uppgiften att kreera två huvudrätter. Den ena görs utifrån en råvarukorg som finalisterna får se strax innan tävlingsstart. Den andra rätten skapar finalisterna utifrån en huvudråvara som de i god tid får reda på och kan förbereda och öva på sitt recept.

Finalen av Årets Kock 2012 avgörs den 25 januari i Stockholm. De som gör upp om titeln är:

  • Leo Frodell, Pontus!, Stockholm
  • Albin Wessman, Stefan Eriksson Matstudio, Stockholm
  • Klas Lindberg, Klas Lindberg Mat & Vin, Stockholm
  • Daniel Engellau (tidigare Johansson), Lux Stockholm, Stockholm
  • Fredrik Lagberg, Görvälns slott, Järfälla
  • Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm

Läs hela pressmeddelandet hos Årets Kock

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Rulla till toppen