Årets leverantörer utsedda av Scan

HKScan Agris utmärkelse "Årets leverantör" går till framgångsrika lamm-, gris- och nötbönder i Sverige. De bidrar alla till att Scan kan erbjuda kött- och charkprodukter med 100 % svenskt kött året om. Här 2015 års vinnare.

Årets leverantör är ett etablerat hedersomnämnande bland svenska djuruppfödare och vinnare utses bland de 10 000 bönder som är kontraktsleverantörer till HKScan Agri. 

Årets Leverantör Gris: Karin och Johan Olsson, Vedemö utanför Motala

Karin och Johan har en fin och välskött integrerad produktion av slaktgris och smågris som de tillsammans driver med stort engagemang på den välskötta och vackra gården i Vedemö utanför Motala. Karin och Johan ingår i Rogslösa suggring och de är lyhörda för marknadens behov och har en bra och utvecklande dialog med sin inköpare på HKScan Agri. Karin och Johan som är matintresserade har också varit delaktiga i produktutvecklings- och marknadsföringsprojekt tillsammans med HKScan.

Årets Leverantör Nöt: Per Brunberg, Björketorp i Johannishus

Per Brunberg är en entusiastisk ambassadör för svenskt lantbruk. Både gården och produktionen är exemplarisk. Per har verkligen en ”öppen gård” där han sprider goda exempel och vill visa och kämpa för det svenska lantbruket. Per tar gärna emot besök från hela världen – allt från ungdomar med behov av särskilt stöd, skolklasser och studenter från hela världen eller kollegor i branschen. Han arrangerar konserter, teaterföreställningar och tillverkar glass, av den egna mjölken, som säljs på gårdens café. Per funderar även på att starta osttillverkning.

Årets Leverantör Lamm: Piamaria och Jörgen Rasmusson, Eksholmens gård utanför Svedala

Lantmästarparet Piamaria och Jörgen Rasmusson satsar på gården och dess lammproduktion på heltid. De har ett fint nybyggt stall samt hög kunskap om avel, utfodring och betesplanering. Besättningen består av både pälstackor och köttraskorsningar. Att pälslammen levereras så tidigt på säsongen är ett gott betyg på deras kunskap och management. De balanserar skickligt kombinationen av skinn och köttproduktion. Piamaria och Jörgen är alltid noga med att leverera rätt antal och i rätt tid. Transportören uppskattar att de alltid levererar ett större antal djur per leveranstillfälle. De har en positiv attityd, tar gärna emot besök och är ett bra föredöme för våra svenska lammleverantörer.

Lyfter duktiga leverantörer

– Vi är mycket stolta över våra svenska gris-, lamm-, och nötleverantörer och vill genom utmärkelsen Årets leverantör lyfta fram den leverantör inom respektive djurslag som vi anser gjort en extra bra insats under året. Det är tack vare HKScan Agris leverantörer som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från Scan med 100 % svenskt kött året om, säger Torbjörn Lithell, Inköpsdirektör HKScan Sweden.

Nomineringen till Årets leverantör har skett av HKScan Agris inköpare, som dagligen är ute och besöker bönderna. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email