Finalister i Årets Kockelev är utsedda

Under våren har ungdomar runt om i landet deltagit i kvalificeringstävlingar i Årets Kockelev och nu är finalisterna utsedda.

Under våren har ungdomar runt om i landet deltagit i kvalificeringstävlingar i Årets Kockelev och nu är finalisterna utsedda.  

Kvalificeringstävlingarna till Årets Kockelev för årskurs 3 har pågått på restaurangskolor runt om i Sverige under våren och här är finalisterna: 

  • Anton Lindqvist Hesselgren – Bromangymnasiet, Hudiksvall 
  • Erik Norrblom – Stockholm Hotell och Restaurangskola, Stockholm 
  • Jack Nilsson – Internationella Hotell och Restaurangskola, Stockholm 
  • Linnea Dahlin – Nyköpingstrands utbildningscentrum, Nyköping 
  • Mark Gleendon Stenberg – Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019) 
  • Nils Björsten – Mjölbygymnasiet Dackeskolan, Mjölby 
  • Samuel Petersson – Kungsmadskolan, Växjö 
  • Tilda Pettersson – Smedenskolan, Smedjebacken (vinnare Årets Kockelever 2019) 

Parallellt med Årets Kockelev går också systertävlingen Årets Kockelever för årskurs 2. Årets Kockelev och Årets Kockelever är en viktig pusselbit i arbetet att öka ungdomars intresse för branschen och inspirera fler till att vilja fortsätta tävla inom matlagning. Det handlar helt enkelt om att främja tillväxten i branschen och att utbilda och inspirera framtidens kockar. 

–  De som tävlar i år har verkligen visat på en ovanligt stor spännvidd i sina tävlingsrätter. De håller en hög nivå vad gäller smaksäkerhet och tekniker. Just det här året med den kris som branschen befinner sig i känns det extra viktigt att genomföra tävlingen, så att de elever som går ut skolan nu till sommaren har något att se fram emot till hösten. säger tävlingsledare Ulrika Brydling, tävlingsledare. 

I lagtävlingen Årets Kockelever tävlar elever från årskurs 2 och deras förutbestämda tävlingsråvaror var potatis och svenska bär. 

– Här hade vi en stor variation på tillbehören, det tävlades med både kött, fisk och fågel. Jag var imponerad av precisionen i deras smaker, säger Ulrika Brydling. 

I september i samband med finalen i Årets Kock kommer också finalen av Årets kockelev gå av stapeln. 

Årets Kockelev och Årets Kockelever arrangeras av Årets Kock tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och Ulrika Brydling. Svenskt Kött är partner till tävlingen tillsammans med Från Sverige och LRF.  

Aktuellt

Scroll to Top