Scan har utsett Årets leverantörer för 2016

HKScan Agris utmärkelse "Årets leverantör" går till framgångsrika lamm-, gris- och nötbönder i Sverige. De bidrar alla till att Scan kan erbjuda kött- och charkprodukter med 100 % svenskt kött året om. Här är vinnarna för 2016.

Årets leverantör är ett etablerat hedersomnämnande bland svenska djuruppfödare och vinnare utses bland de 10 000 bönder som är kontraktsleverantörer till HKScan Agri.

Årets Leverantör Gris: Maria och Örjan Lindahl, Ekeby utanför Valla

Maria och Örjan driver en integrerad, väl fungerande grisproduktion. HKScan värdesätter det goda samarbetet med Maria och Örjan som alltid ställer upp och håller det som utlovats. Paret är öppna för nya idéer och rön och har exempelvis gått över till att vaccinera mot galtlukt. De samlar och jämför sedan data för att följa tillväxt och foderförbrukning. Maria och Örjan jobbar tight tillsammans med sina anställda för att få fram fler smågrisar och för att ständigt öka sin effektivitet.

Årets Leverantör Nöt: utsett Rickard Fridh, Djupadal utanför Sjöbo

Rickard Fridh driver produktion av slakttjurar och kvigor till slakt. Tjurarna föds upp i en intensiv modell som ger god tillväxt och bra slaktkroppskvalitet. Besättningen är synnerligen välskött med stort fokus på djuromsorg. Rickard har bra uppföljning på sin köttproduktion och är en driven och mycket duktig företagare som lyckas få ihop helheten och långsiktigheten på ett bra sätt.

Årets Leverantör Lamm: Sara Rosenius och Henrik Andersson-Rosenius, Farboret utanför Hörby

Sara Rosenius och Henrik Andersson-Rosenius kan beskrivas med tre ord: unga, målmedvetna och hårt arbetande. Produktionen drogs igång på allvar 2009, och på ganska få år har paret lyckats arbeta upp en väl fungerande verksamhet, köpa gård renovera och bygga stall. På denna resa har Henrik och Sara samtidigt lyckats fokusera på marknaden och vara lyhörda för dess behov – när lamm efterfrågas och av vilken kvalitet. Sara har ett fantastiskt djuröga som borgar för djuromsorg i världsklass.

Lyfter duktiga leverantörer

– Vi är mycket stolta över våra svenska gris-, lamm-, och nötleverantörer och vill genom utmärkelsen Årets leverantör lyfta fram den leverantör inom respektive djurslag som vi anser gjort en extra bra insats under året. Det är tack vare HKScan Agris leverantörer som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från Scan med 100 % svenskt kött året om, säger Torbjörn Lithell, Inköpsdirektör HKScan Sweden.

Nomineringen till Årets leverantör har skett av HKScan Agris inköpare, som dagligen är ute och besöker bönderna.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top