Kryddpepparkokt, bräckt kalvtunga med stekt pilgrimsmussla i färska örter och stark senap | Svenskt Kött

Kryddpepparkokt, bräckt kalvtunga med stekt pilgrimsmussla i färska örter och stark senap

Ingredienser

10 mingelportioner

1 rimmad kalvtunga

1 gul lök, i bitar
1 morot, i bitar
2 selleristjälkar, i bitar
2 torkade lagerblad eller 4 färska
30 kryddpepparkorn, krossade
1 hel vitlök, krossad
1 knippa färsk timjan
1 liter kalvbuljong

10 pilgrimsmusslor
25 g smör
2 msk gräslök, finskuren
2 msk färsk dragon, hackad
2 msk färsk salvia, hackad
1 dl stark julsenap

Gör så här

Koka tungan med grönsaker och kryddor i buljong ca 1 ½ tim tills köttet är mört.

Låt svalna något och dra av skinnet under rinnande vatten. Skär i tunna skivor.

Bräck tungan och stek musslorna i smör.

Blanda örterna och rulla musslorna i blandningen.

Lägg en mussla på en skiva tunga och servera med en klick senap.

FLER RECEPT

Rulla till toppen