Kryddpepparkokt, bräckt kalvtunga med stekt pilgrimsmussla i färska örter och stark senap
Ingredienser
10 mingelportioner
1 rimmad kalvtunga
1 gul lök, i bitar
1 morot, i bitar
2 selleristjälkar, i bitar
2 torkade lagerblad eller 4 färska
30 kryddpepparkorn, krossade
1 hel vitlök, krossad
1 knippa färsk timjan
1 liter kalvbuljong
10 pilgrimsmusslor
25 g smör
2 msk gräslök, finskuren
2 msk färsk dragon, hackad
2 msk färsk salvia, hackad
1 dl stark julsenap
Gör så här
Koka tungan med grönsaker och kryddor i buljong ca 1 ½ tim tills köttet är mört.
Låt svalna något och dra av skinnet under rinnande vatten. Skär i tunna skivor.
Bräck tungan och stek musslorna i smör.
Blanda örterna och rulla musslorna i blandningen.
Lägg en mussla på en skiva tunga och servera med en klick senap.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Bräckt nöttunga med smörfräst spenat
Ägghalvor med rökt lammröra toppad med stenbitsrom och färska örter
Pingvinklubba med senap, grädde och champinjoner
Macka med grillad falukorv, rucola, rödlök och senap
Sås till pasta med färsk skinka, fransk senap och gräslök
Fläsklägg med kål, bränd grädde och senap