Vilka blir Årets Kött- och charkuteriavdelning?

Tre butiker har gått till final och tävlar om att bli Årets Kött- och charkuteriavdelning. Vinnaren kommer att presenteras på Dagligvarugalan den 21 september i Stockholms stadshus.

Svenskt kött är stolt sponsor av kategorin Årets Kött- och charkuteriavdelning i Dagligvarugalan. Finalisterna är alla goda exempel på ett stort engagemang för kött, charkuterier och smörgåspålägg. Här presenteras de med juryns motivering.

Coop Konsum Avenyn Göteborg

En kött- och charkuteriavdelning som är lätt att älska. Personalen drivs av en enorm entusiasm och inspiration, som smittar av sig till kunderna. Försäljningen har ökat kraftigt sedan årets början liksom nöjd-kundindexet. Personalen tar kundens behov av kunskap och tips på stort allvar och kommunicerar flitigt, både med handskrivna skyltar och recept i butiken och i sociala medier. Avdelningen har ett stort sortiment av ekologiskt, lokalproducerat och premiumkött.

Hemköp Hornstull Stockholm

En fräsch och inspirerande kött- och charkavdelning där i första hand den manuella disken skapar köpsug, men även den packade charken imponerar. Här finns ett stort sortiment av pannfärdiga produkter och noga utvalda köttdetaljer, ofta hängmörade. Sambandsexponeringar med egna röror, såser och andra tillbehör förstärker köpupplevelsen och bidrar till merförsäljning. Välutbildad personal bjuder generöst på tips, recept och provsmakningar.

Sabis Fältöversten Stockholm

Här är det högsta nivå som gäller, både på det manuella och packade köttet. Med fokus på svenska leverantörer och närproducerat från småskaliga producenter, erbjuds en kunnig och krävande kundkrets ett högklassigt utbud. Det packade köttet exponeras stilfullt och de butikspackade charkuterierna har ökat med 30 procent i försäljning. En avdelning med saluhallsklass på allt från information till utbud.

Juryn

Juryn består av:

  • Elisabet Qvarford, vd Svenskt kött
  • Majsan Pense, Kategoriansvarig, Coop.
  • Ingela Stenson, omvärldsanalytiker United Minds
  • Magnus Pettersson, Försäljningschef, Jakobsdals.
  • Eric Persson, Food and Strategy Consulting, Crossover Creative.
  • Joachim Björk, Fri Köpenskap (ordförande)

Prisutdelningen för Dagligvarugalan 2017 sker den 21 september i Stockholms stadhus.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email