West Coast första restaurang att få använda Svenskt kött-märket

Gothia Towers nya restaurang West Coast blir den första restaurangen i Sverige som får använda ursprungsmärkningen Svenskt kött i menyerna.

– Fantastiskt kul. Västkusten är så mycket mer än fisk & skaldjur. I vår närhet finns massor av små producenter som levererar fantastiskt bra kött. Det utnyttjar vi, säger West Coasts köksmästare Fredrik Andersson.

Märket Svenskt kött är en frivillig ursprungsmärkning som innebär att 100 procent av all köttråvara i produkten är från gris, nöt, får eller lamm som är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige. Produkten är också tillverkad och förpackad i Sverige.

– Att utöka vår frivilliga ursprungsmärkning till att även gälla restauranger är ett naturligt steg för oss. Vi vet att 7 av 10 köttkonsumenter vill ha svenskt kött och det här är ett sätt att hjälpa till att göra medvetna val. Därför är vi glada över att West Coast vill vara en föregångare när det gäller märket Svenskt kött på restaurang, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt Kött.

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Rulla till toppen