Svenskt Kött går in som sponsor av Lidingöloppet

Svenskt Kött går in som sponsor av Lidingöloppet som en del av deras satsning på en hållbar utveckling och mer svensk mat.
Svenskt Kött sponsrar Lidingöloppet

Svenskt Kött går in som ny sponsor av Lidingöloppet som en del av deras satsning på en hållbar utveckling och mer svensk mat.  

Svenskt Kött går in som ny sponsor av TCS Lidingöloppet, tillsammans med Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och Svenskmärkning, som en del av loppets ökade satsning på hållbarhet, svensk mat samt att minska klimatpåverkan. Samarbetet är Lidingöloppets nya långsiktiga satsning på svenska smaker med mer svensk mat och dryck inför och under loppen. Det kommer att öka fokus på mat producerad med lägre påverkan på klimat och miljö och med hög kvalitet vad gäller hälsa och ansvar för djurens välmående. Samtidigt visar samarbetet ett stöd för svensk landsbygd och svenskt lantbruk. 

– Tillsammans med LRF, Svenskt Kött och Svenskmärkning lyfter vi upp hållbarhets- och ursprungsfrågorna ännu högre på agendan. Bland annat genom att svenskmärka hela loppet. Det betyder också att vi breddar hela utbudet av svensk mat och dryck under TCS Lidingöloppshelgen, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet. 

En del av Svenskt Kötts uppdrag är att berätta mer om kött kopplat till näring, hälsa och hållbar utveckling och då passar det bra att samarbeta med ett folkligt idrottsevenemang som Lidingöloppet för att täcka upp flera delar av vad hälsa är. 

– Genom samarbetet med TCS Lidingöloppet blir Svenskt Kött en självklar del i ett av Sveriges främsta folkliga idrottsevenemang. Precis som vi, ser TCS Lidingöloppet att svenskt kött är en del av en hälsosam och hållbar livsstil. Vi ser fram emot ett kul och bra samarbete, säger Isabel Moretti, vd för Svenskt Kött. 

Samarbetet startar nu med aktiviteter under hela året fram till Lidingöloppshelgen och med förberedelser för ett ännu mer hållbart Lidingölopp nästa år. Under Lidingöloppshelgen nästa år får alla deltagare och publik chans att prova ett brett utbud av goda smaker från livsmedelsprodukter som är odlade och uppfödda i Sverige. 

Fakta om TCS Lidingöloppet 

TCS Lidingöloppet 30 km är ett terränglopp som arrangeras på Lidingö varje år och en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på gröna Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott. 
»Läs mer om Lidingöloppet här 

Aktuellt

Scroll to Top