Svenskt kött föreläste för ICA Maxis matinspiratörer

Vad innebär märkningen Svenskt kött? Varför är svenskt kött ett bra val och vad skiljer svensk djuruppfödning från andra länder?

Det var några av frågorna som ICA Maxis matinspiratörer fick svar på när de
träffade Svenskt kötts vd Maria Forshufvud för att få en dragning om det
svenska köttets fördelar.

Matinspiratörer – en viktig kundkontakt

ICA Maxis matinspiratörer är de som lagar mat för demobjudningar, pratar med kunder,
tipsar om recept, allergianpassningar och så vidare. De har med andra ord en stor
möjlighet att berätta om varför man ska välja svenskt kött.

Sammanlagt var det 65 personer som under två dagar samlats
på ICAs huvudkontor i Solna för att öka sin produktkunskap på olika områden,
bland annat kött.

Tips om nya styckningsscheman

Maria Forshufvud berättade att märket Svenskt kött står för
att djuren är födda, uppfödda, slaktade, styckade, beredda och förpackade i
Sverige. Och att vår användning av antibiotika är EUs lägsta och att svenska
djur bidrar till öppna landskap och biologisk mångfald.

Hon passade också på att tips om Svenskt kötts uppdaterade
styckningsscheman med många nya detaljer samt den utbildning om charkuterier
för butikspersonal som Svenskt kött har tagit fram.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top